Pošlji vprašanje

Brušenje nožev

V Ključku d.o.o. poleg izdelave in servisov ključev nudimo tudi brušenje nožev in škarij.

Cena

Računamo povprečno 3 eure na nož – je pa točna oz. končna številka odvisno od velikosti in tudi koliko ga je potrebno tanjšati.

Kako hitro nabrusimo nože?

V kolikor gre za manjše število nožev jih nabrusimo v slabi uri.

Za večja števila nožev (recimo vsaj 5) pa v praksi stranka pusti nože pri nas za en dan in mi jo nato pokličemo, ko zaključimo z brušenjem.

Opomba: Te časovnice načeloma lahko zagotovimo v vseh poslovalnicah, z izjemo naše poslovalnice v LeClercu, kjer imamo dostikrat več kot povprečno gužvo. 

Katere vrste nožev brusimo?

Brusimo veliko večino dvostranskih rezil, imamo pa tudi profesionalni brusilni stroj Tormec, kjer lahko brusimo tudi kakšno bolj specialno zadevo.

Kdaj je priporočljivo brusiti nože?

Nože je priporočljivo brusiti ko ne režejo več gladko – se pravi da trgajo, namesto režejo. Ostrina se še toliko hitreje uniči če jih peremo v pomivalnem stroju. Ko nož enkrat ni več oster je skrajni čas, da se jih da v ponovno brušenje.

Brušenje nožev

Brusilna tehnologija dveh spiralnih valjev

Pri strojnem brušenju veljajo podobna pravila kot za ročno brušenje rezilnega orodja. Rezilni rob se z brušenjem poskuša približati idealni, rahlo konveksni obliki. Ker brušenje nožev poteka zelo hitro, je za uspešno strojno brušenje rezil potreben dober občutek, ki pa ga je mogoče pridobiti le po velikem številu nabrušenih rezil.

Redno brušenje nožev je enostavnejše, vzame manj časa in odstranjuje veliko manj materiala. Po nekaj letih uporabe bo imel nož, ki je bil redno brušen, manj obrabljeno rezilo, kot nož, ki je bil nabrušen samo nekajkrat. Nože vam ekspresno nabrusimo v vseh naših poslovalnicah, medtem ko se vi sprehodite po trgovskem centru.

Diamantni brus znamke Fazzini (Brušenje nožev)

Z najsodobnejšim strojem za brušenje nožev in škarij, tehnologije dveh spiralnih valjev z diamantnim brusom (znamke FAZZINI), vam nabrusimo vse vrste nožev z ravnim rezilom in vse vrste škarij. Kljub rednemu ročnemu brušenju in pravilni skrbi za nož, se njegov rezilni rob sčasoma preveč odebeli, da bi mu bilo prvotno obliko mogoče povrniti samo z ročnim brušenjem. Takrat je čas za strojno brušenje nožev.

Naši partnerji

Veliko nam pomeni, da naši preverjeno odlični partnerji ohranijo lastno poslovno identiteto.

Imate vprašanje za nas?

Odgovor na vaše vprašanje boste prejeli najkasneje naslednji delovni dan.


  IME *

  PRIIMEK *  E-POŠTA *

  TELEFONSKA ŠTEVILKA  ZADEVA

  KAKO LAHKO POMAGAMO?